........PERSONATGES DEL 2n JOC

........PERSONATGES DEL 2n JOC
........"Crist carregant la creu", Hyeronimus Bosch.......... TOTS ELS ESCRITS ESTAN BASATS EN FETS REALS.

[EL DESINTERÉS MÉS INTERESSAT]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 2 han reflexionat amb mi

El Capitalista Immoral tenia en ment crear la seua pròpia empresa d’assessorament a altres empreses sobre el funcionament i el control de la productivitat d’aquestes. Va visitar el Banquer Usurer per a demanar-li un préstec. Aquest va escoltar amb molta atenció la proposta d’aquell. La conversa va ser llarga i en acabar el Banquer Usurer va decidir concedir-li el préstec.
El Capitalista Immoral va agrair amb molta vehemència l’ajuda que li prestava, i, quan li va preguntar les raons per les que l’ajudava, el Banquer Usurer li va dir que no era a soles una ajuda sinó que realment estava pensant que, com la idea era bona, llevava un client al banc de la competència.

(Imatge: acudit gràfic de Soler)

[SUPÈRBIA]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 7 han reflexionat amb mi


P.F. pensava que era superior als altres. Havia arribat a posseir cert poder i les seues decisions afectaven a gran nombre de persones. Feia temps que veia les coses des d’un altre punt de vista. Sentia que era molt necessari, que la seua importància com a persona era evident.
Un dia, caminava per l’aeroport cap a la sala VIP quan es va trobar amb E.D. que estava asseguda en terra amb un gran embalum de coses; demanava almoina.
P.F. va sentir una estranya sensació en intuir que aquesta pobra persona tenia a la seua disposició tot l’aeroport quan ell només tenia la sala VIP.




(Imatge no identificada presa de la xarxa)

[EL RESPECTE PELS ANIMALS]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 7 han reflexionat amb mi

(Imatge: Detall del "Guernica" de Picasso)
G.P. estava ajagut en terra, mig dormit, quan va rebre un puntelló sobre el seu llom que el va llançar al bell mig del carrer. L’autor de tal fet era X.A. que segurament necessitava tot l’espai  de la vorera disponible perquè poguera passar per ella.
G.P. si haguera tingut la capacitat de pensar, haguera recordat la citació de Schopenhauer que diu: “La commiseració amb els animals està íntimament unida amb la bondat de caràcter de tal manera que es pot afirmar, de segur, que qui és cruel amb els animals no pot ser bona persona”.
I X.A. no semblava ser-ho.

[DESCONSIDERACIÓ]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 4 han reflexionat amb mi






El Senyor Irritat escoltava des de sa casa la conversa que mantenien, entre altres, la Senyora Xafardera, I.A. i el Senyor F. El volum de les veus era considerablement alt. En un moment determinat la Senyora Xafardera va dir que ella era “una persona compromesa amb el món”.
El Senyor Irritat va dir a la Senyora Xafardera des de la seua finestra que si era així per què ell no podia dormir si eren les 3 de la matinada.

[EL PAS DEL TEMPS]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 5 han reflexionat amb mi

El Vell Decebut comentava sovint: "Vaig començar la vida des de zero. A poc a poc, al llarg d'ella, he acumulat de tot: tant de coses materials com d'espirituals. Coses que s’han rovellat amb mi. Ara em fa por mirar-me a l'espill i no reconéixer-me".

(Imatge: "Oxidado por el paso del tiempo", fotografia de Dani, Mundofoto)

[PREU i VALOR]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 5 han reflexionat amb mi

El Capitalista I. es va despertar sobresaltat. Havia tingut un malson: havia identificat com a sinònimes perfectes les paraules PREU i VALOR.


En un altre lloc, simultàniament, el Filòsof F. meditava sobre el significat d’ambdues paraules i no terminava d’entendre perquè al llarg de la història els dos conceptes havien tingut evolucions distintes si realment estaven referint-se a una mateixa qualitat de les coses.

(Imatge: acudit gràfic de MAITENA)

[L'ESPERA]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 6 han reflexionat amb mi

X.G. va passar la vesprada a l’espera d’una telefonada que mai arribà. S’ho havia promés però el telèfon no sonà. Ara recordava que la seua primera impressió sobre aquell home no va ser bona.
A la setmana següent va veure al quiosc una bella portada d’una revista en la que ella no hi era.

(Imatge: "Esperant" de Yuri Pimenov, 1959)

[IL·LUSIÓ]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 4 han reflexionat amb mi


El Poeta Trist va decidir un dia unir-se a la moda del “Bookcrossing” i va alliberar un dels exemplars del seu llibre “La vastitud de l’esperit” que acabava de ser publicat. El va deixar en un seient d’una estació del metro. Dins, a la primera pàgina, va escriure una nota demanant a qui l’agafara que el llegira amb atenció i el tornara a deixar en qualsevol lloc concorregut; també va demanar que, si volia, l’enviara les impressions sobre la lectura i anotà la seua adreça.
B.I. va asseure’s al damunt del llibre i va notar quelcom estrany que li molestava, es va alçar, va agafar el llibre, el va llançar sobre les vies i va tornar a asseure’s còmodament al banc.
En sa casa, el Poeta Trist, il•lusionat, imaginava els recorreguts que estaria fent el seu llibre i esperava pacientment l’arribada d’algun comentari.









(Imatge presa de la xarxa retocada per mi)

[DEFECTES I QUALITATS]

Etiquetes: Enviat per Calpurni 6 han reflexionat amb mi

S.C. va llegir aquesta asseveració de José Saramago escrita al llibre “El viatge de l’elefant”:
Som, cada cop més, els defectes que tenim, no les qualitats.
I va gosar no estar d’acord amb aquell ja que ell cuidava molt que les seues bones accions foren una presentació clara i neta de la seua personalitat.

(Imatge adaptada d'una altra no identificada, presa de la xarxa)

.........PERSONATGES DEL 1r JOC

.........PERSONATGES DEL 1r JOC
...........Han estat trets de pintures de George Grosz. S'identifiquen amb un substantiu i un adjectiu qualificatiu.......
Design by: WPYAG
Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.